Mehmet Kurtuluş Animasyon Senaryo Atölyesi

Animasyon Senaryo Atölyesi

Mehmet Kurtuluş
Kategori Sponsorlu Atölyeler
Kategori
  • Atölye Hakkında Bilgiler
  • Mehmet Kurtuluş Kimdir?

Türkiye’de animasyonun gelişimine öncülük eden Anima İstanbul’un sponsorluğundaki animasyon senaryosu atölyesi, sektörde 30 yıla yakın tecrübesi bulunan, Anima İstanbul kurucusu Mehmet Kurtuluş mentorluğunda gerçekleşecek. Katılımcılar hep birlikte var olmayan bir dünya yaratmaya ve onu kendi gerçekliğinde inandırıcı kılmaya çalışacaklar.

ATÖLYENİN TANIMI:

Animasyon senaryosu atölyesi Türkiye’de animasyon denince önde gelen isimlerden Mehmet Kurtuluş rehberliğinde gerçekleşiyor. Atölye katılımcıları, başvurular arasından hikâyelerinin animasyon bir dünya kurmaya uygunluğuna göre değerlendirilerek seçilecek.

“Animasyon var olmayan bir dünya yaratma ve onu kendi gerçekliğinde inandırıcı kılma işidir,” sözünden ilham alan atölyede, öncelikle katılımcı hikâyelerinin hedef kitlesi, mecrası, formatı belirlenecek ve ardından hikâye geliştirilmeye başlanacak.

Toplamda iki ay sürmesi hedeflenen bu yolculukta katılımcıların her biri bir animasyon dünyası kurup karakterlerini bu dünya içinde kendi gerçekliklerinde geliştirecekler. Haftalık canlı online görüntülü buluşmaların yanı sıra mail üzerinden işleyecek bir geri bildirim ve revizyon süreci de olacak.

Proje ilerledikçe, Anima İstanbul ekibinden karakter tasarımcısı, production designer ve yapımcılar da atölye buluşmalarına katılacak, alanlarında bilgi verecekler.

Anima İstanbul sponsorluğunda ücretsiz olan atölyede, ortaya çıkacak eserlerin "First Right of Refusal’ı (İlk Reddetme Hakkı)" Anima İstanbul’da olacak.

ÖN KOŞULLAR

Katılımcıların senaryo yazımı ile ilgili temel bir eğitim almış olması.

ATÖLYE DÜZEYİ

Orta ve ileri.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

  • Geliştirmek istenilen fikrin kısa tanıtımı.
  • Bu fikrin süresine uygun sinopsis'i.
  • Katılımcının özgeçmişi.

AMAÇ

Atölye sonunda her bir projeyi kendi mecrasında sunulabilecek bir aşamaya getirip gerçekleşebileceği platformlara ulaştırmak hedefleniyor.

Imdb

Mimar Sinan Üniversitesinde Heykel eğitimi alan Mehmet Kurtuluş, öğrencilik yıllarında Shinya Tsukamoto'nun "Tatsuo: The Iron Man" filminden ve Jan Svankmajer'in işlerinden etkilenerek birkaç arkadaşıyla amatörce adım attığı stop-motion animasyon dünyasındaki yolculuğu 1990’lı yıllarda reklam filmleriyle devam etti. İstisnai Filmler ve Reklamlar şirketiyle birlikte kurdukları ve Türkiye’nin ilk stop-motion animasyon stüdyosu olan Anima’da 1999 yılına kadar onlarca reklam filmi ve video klip ortaya çıktı.

Anima, birçok stop-motion animasyon tekniğinin geliştirildiği, cell animasyon yapan bir ekibin bulunduğu bir merkez oldu. 1999 yılından itibaren burada, aralarında sanatçıların da yer aldığı ve sürekli genişleyen bir ekiple 3D animasyon tekniklerinin kullanabileceği donanımlar edinmeye, özgün ve yerli karakterler, dünyalar tasarlamaya başladılar. Kurtuluş’un yönetmenliğini yaptığı, "Kötü Kedi Şerafettin" çizgi romanının sinema uyarlaması da bu bakış açısının bir ürünü olarak 2015 yılında ortaya çıktı.

Mehmet Kurtuluş, genel müdürlük görevini de yürüttüğü Anima İstanbul’da Türkiye’de animasyon alanında çalışmak isteyenlere eğitim ortamı yaratmak, eser ortaya koyacak potansiyeli olan sanatçılara fırsat sunmak, sektöre yeni yetenekler kazandırmak amacıyla \"Anima Okul\"u hayata geçirdi.