Ezel Akay Hayatım Film Olur

Hayatım Film Olur

Ezel Akay
Kategori GAIN
Kategori
  • Atölye Hakkında Bilgiler
  • Eğitmenler Hakkında

"Hayatım Film Olur" diyorsanız; cep telefonunuzu kapın ve sıra dışı hayatınızı anlatan iki dakikalık bir video çekip bize gönderin. Seçilirse, hikâyenizi sizinle birlikte belgesele dönüştürelim. Hayatınız filmlere, romanlara ilham olsun.

ATÖLYENİN TANIMI:

Yönetmen Ezel Akay'ın, senaryo yazarı Levent Kazak’ın da katılımıyla farklı ve sıra dışı yaşam öyküleri olan 7 kişiyle bir araya gelerek gerçekleştireceği bu atölyede, film gibi hayatların belgesele dönüştürülmesi hedefleniyor.

Belgesellerde yer alacak 7 kişi başvuranlar arasından Gain ile birlikte seçilecek. Atölye sürecinde, seçilen bu 7 katılımcı çalışılacak ve katılımcıların kendi kalemlerinden birer portreleri çıkartılacak.

Atölye sonunda 7 yaşam hikayesini içeren, her biri 10-15’er dakikalık 7 adet belgesel oluşturulması hedefleniyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER:

Başvuru formunu doldurun ve sıra dışı hayat hikayenizi anlattığınız 2 dakikalık videonuzu ekleyin.

EZEL AKAY KİMDİR?

"Neredesin Firuze", "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü", "7 Kocalı Hürmüz" gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Ezel Akay sektöre yapımcı, senarist, oyuncu kimliğiyle de katkı sunmaya devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun olduktan sonra Amerika’da Villanova Üniversitesinde Tiyatro öğrenimi gören Akay, İFR (İstisnai Filmler ve Reklamlar) prodüksiyon şirketinin kurucu ortağı olarak reklam ve film prodüksiyonu sektörüne girmeden önce reklam metin yazarlığı, tiyatro yönetmenliği ve oyunculuğu, yapım asistanlığı ve amirliği yaptı. Birçoğu büyük ses getiren 1000’den fazla reklam filmine yönetmen olarak imza attı.

Yurt içi ve yurt dışı birçok festivalde ödül kazanan "Tabutta Rövaşata", "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak", "Güneşe Yolculuk" gibi filmlerin yapımcısı Akay’ın, Haldun Çubukçu ile birlikte yazdığı "Yargu" isimli tarihi kurgu roman da bulunuyor.

Ezel Akay halen, kurucu ortak sıfatıyla İFR bünyesinde yönetmenlik ve yapımcılık yaparak kariyerini sürdürmektedir.

Yapımcılığını Üstlendiği Filmler:

Tabutta Rövaşata (1996), Güneşe Yolculuk (1998), Şellale (2001), Adem'in Trenleri (2007) (Yönetici Yapımcı).

Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Üstlendiği Filmler:

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (2002), Neredesin Firuze (2003).

Yönetmenliği ve Senaristliğini Üstlendiği Filmler

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2005), Gümüş Lale Burası Osmanlı 1711 (2011), F Tipi Film (2012).

Yönetmenliği Üstlendiği Filmler

7 Kocalı Hürmüz (2009), Küçük Kara Balıklar (2014).

Oyuncu Olarak Yer Aldığı Filmler:

Martıların Efendisi (2017), Yarım Kalan Aşklar (2020).

Yapımcılığını, Yönetmenliğini ve Senaristliğini Yaptığı Filmler:

9 Kere Leyla (2020).

LEVENT KAZAK KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, MSÜ Resim, MSÜ Heykel, MSÜ Tiyatro Dekor Kostüm, MÜ Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, İÜ İtalyan Dili ve Edebiyatı, İÜ Yunan Dili ve Edebiyatı gibi ondan fazla bölümde okudu. 1986 yılında profesyonel olarak tiyatroya başladı. Yıllar içinde Altan Erbulak, Ali Poyrazoğlu, Alpay İzer, Bülent Kayabaş, Savaş Dinçel, İsmet Ay gibi tiyatro ustalarıyla aynı sahneyi paylaştı. Otuza yakın tiyatro eserinde oynadı, yazdı, çevirdi ve uyarladı. 1989 yılında, Peker Açıkalın, Nilüfer Açıkalın, Pelinsu Pir ve Levent Tülek ile birlikte TV tarihinde bir klasik olarak yerini alan "Kim Bunlar" adlı bir TV dizisi yaptı. 2000 ve sonrasında büyük beğeni toplayan "O Şimdi Asker", "Neredesin Firuze", "O Şimdi Mahkûm" ve "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmlerinin senaryosunu yazdı. "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmi 13. Altın Koza Film Festivalinde en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dallarında ödül aldı.

2010 yılında Mahir İpek, Memet Ali Alabora ve Serhat Mustafa Kılıç ile beraber Türkmax kanalı için "Heberler" isimli mizahi bir haber programı yaptı. "Yolun Sonundaki Karanlık", "Hemşo", "O Şimdi Asker", "O Şimdi Mahkûm", "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmlerinde, yazdığı TV programlarında ve birçok tiyatro oyununda oyuncu olarak da yer aldı.

Cezaevlerinde SENDER ile yürütülen "Hayal Kurmak Serbest" ve Akşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen "Çorba Çeşmesi" adlı sosyal projelerin sahibidir. İlk senaryo okulu olan "Senaryo Stüdyosu"nun kurucusudur.

Yazdığı Senaryolar

Kötü Kedi Şerafettin (2016), Senden Bana Kalan (2015), Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (2005), O Şimdi Mahkûm (2004),Neredesin Firuze (2003), O Şimdi Asker (2002).

Tiyatro Oyunları (Oyuncu/Yazar/Çeviri)

Aş Bunları Aş (1985), Hamam (Steaming -1987), Hoşçakal İstanbul (1988), Seçimler (1989), Dünyalar (1990), Sevimli Hayalet Pufidik, Babam 9 Doğurdu (1991), Çehov Yalta'da (1992), Kelebekler Özgürdür (1993), Çılgınlar Kulübü (1990), Cam (2011), Kurusıkı (2015).

TV Programları (Oyuncu/Yazar/Yönetmen)

Kim Bunlar - TRT (1988), Bol Bol Futbol - TRT (1990), Gülen Ayva Ağlayan Nar - Star (1992), Heberler - Türkmax (2010).