Levent Kazak Hikayeden Senaryoya

Hikayeden Senaryoya

Levent Kazak
Kategori Proje Geliştirme
Kategori
  • Atölye Hakkında Bilgiler
  • Eğitmenler Hakkında

24 Haftalık atölye sürecinde 18 buluşma gerçekleştirilecektir. Atölyede Levent Kazak ve katılımcı yazarlar haftalık ya da iki haftalık periyotlarla görüşmeler gerçekleştirecektir. 

Kapsam 

Atölyede Levent Kazak rehberliğinde, katılımcı yazara ait bir öykünün, çekime hazır bir senaryo metni haline getirilmesi hedeflenmektedir. Yazarların başvurularında sundukları öykü ya da öykü fikrini kapsayan metinler üzerinden hikayenin özü, olay örgüsü, karakter ve görsel dil gibi temel kavramlar gözetilerek, öykü dramatik yapıya uygun olarak son haline getirilecektir. Bu aşamanın ardından ilk olarak öykü, sinopsis haline getirilecek, sinopsis tamamlandıktan sonra tretman aşamasına geçilecektir. Son olarak süreç boyunca gözetilen temel kavramlar ışığında sahneler yazılarak, çekime hazır bir senaryo metninin tamamlanması hedeflenmektedir. 
Atölye, en fazla 6 katılımcı ile gerçekleşecektir.

Ön Koşullar

Başvuran yazarların temel senaryo eğitimi almış ve senaryo dilinin temel unsurlarına hakim olmaları beklenmektedir. Yazarlar geliştirmeye açık sinopsis, dramatik bir öykü ya da dramatik bir öykü fikriyle başvurularını yaparlar.

LEVENT KAZAK KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, MSÜ Resim, MSÜ Heykel, MSÜ Tiyatro Dekor Kostüm, MÜ Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, İÜ İtalyan Dili ve Edebiyatı, İÜ Yunan Dili ve Edebiyatı gibi ondan fazla bölümde okudu. 1986 yılında profesyonel olarak tiyatroya başladı. Yıllar içinde Altan Erbulak, Ali Poyrazoğlu, Alpay İzer, Bülent Kayabaş, Savaş Dinçel, İsmet Ay gibi tiyatro ustalarıyla aynı sahneyi paylaştı. Otuza yakın tiyatro eserinde oynadı, yazdı, çevirdi ve uyarladı. 1989 yılında, Peker Açıkalın, Nilüfer Açıkalın, Pelinsu Pir ve Levent Tülek ile birlikte TV tarihinde bir klasik olarak yerini alan "Kim Bunlar" adlı bir TV dizisi yaptı. 2000 ve sonrasında büyük beğeni toplayan "O Şimdi Asker", "Neredesin Firuze", "O Şimdi Mahkûm" ve "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmlerinin senaryosunu yazdı. "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmi 13. Altın Koza Film Festivalinde en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dallarında ödül aldı. 2010 yılında Mahir İpek, Memet Ali Alabora ve Serhat Mustafa Kılıç ile beraber Türkmax kanalı için "Heberler" isimli mizahi bir haber programı yaptı. "Yolun Sonundaki Karanlık", "Hemşo", "O Şimdi Asker", "O Şimdi Mahkûm", "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filmlerinde, yazdığı TV programlarında ve birçok tiyatro oyununda oyuncu olarak da yer aldı. Cezaevlerinde SENDER ile yürütülen "Hayal Kurmak Serbest" ve Akşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen "Çorba Çeşmesi" adlı sosyal projelerin sahibidir. İlk senaryo okulu olan "Senaryo Stüdyosu"nun kurucusudur.

Yazdığı Senaryolar

Kötü Kedi Şerafettin (2016), Senden Bana Kalan (2015), Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (2005), O Şimdi Mahkûm (2004),Neredesin Firuze (2003), O Şimdi Asker (2002).

Tiyatro Oyunları (Oyuncu/Yazar/Çeviri)

Aş Bunları Aş (1985), Hamam (Steaming -1987), Hoşçakal İstanbul (1988), Seçimler (1989), Dünyalar (1990), Sevimli Hayalet Pufidik, Babam 9 Doğurdu (1991), Çehov Yalta'da (1992), Kelebekler Özgürdür (1993), Çılgınlar Kulübü (1990), Cam (2011), Kurusıkı (2015).

TV Programları (Oyuncu/Yazar/Yönetmen)

Kim Bunlar - TRT (1988), Bol Bol Futbol - TRT (1990), Gülen Ayva Ağlayan Nar - Star (1992), Heberler - Türkmax (2010).