Yiğit Güralp Kolektif

Kolektif

Yiğit Güralp
Kategori Sponsorlu Atölyeler
Kategori
  • Atölye Hakkında Bilgiler
  • Yiğit Güralp Kimdir?

BAŞVURULAR 31 MAYIS’TA SONA ERDİ; SEÇİLEN ÖYKÜLER 1 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK.

Yiğit Güralp’in kurucusu olduğu yapım şirketi “Gayet Güzel Filmler”in sosyolojik tabanlı bilim kurgu, gerilim, distopya türü öyküleri  “Kolektif” adı altında toplayarak dijital platformlar için bir dizi projesine dönüştürdüğü programa başvurular 1 Mart 2021’de başlamıştı.

Üç ay boyunca 200’ün üzerinde katılım sağlayan “Kolektif” öykü seçmelerine başvurular sona erdi.

Haziran ayı boyunca Yiğit Güralp, tüm başvuruları okuyacak. Olumsuz geri dönüşleri, gerekçeleriyle birlikte yine ay boyunca yazacağı cevap mesajları aracılığıyla sizlere iletecek. 

Birlikte çalışmayı önereceği öykü sahipleri ise bu sayfada Temmuz’un ilk haftasında duyurulacak.

“Kolektif” için son üç aydır başvuru yapanlar arasında Yiğit Güralp’in “Sinemanın Yeni Yüzyılı” seminerine katılma ön koşulunu yerine getirmeyen başvurular değerlendiremeye alınmayacak. Bu nedenle kendilerine olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapılamayacak.

Temmuz’da görüşmek üzere.

“Neden hep aynı şeyleri izliyoruz?” sorusuna yanıt arayan, yaratıcı bir çözüm geliştirmeyi amaçlayan bu atölyede, Yiğit Güralp bölüm hikâyeleri arıyor. En iyi yabancı film Oscar aday adayı olan "Ayla" filminin senaryo yazarı olan Güralp aynı zamanda yaratıcı, yapımcı ve yazar. Dijital platformlara yönelik hazırlanacak ve atölyeyle aynı adı taşıyan “KOLEKTİF” ilk sezonunda yer verilecek hikâyeleri arıyor. Her bölümü oluşturacak bu hikâyeler sosyolojik tabanlı bilimkurgu, distopya ve gizem türünde olmalı.

ATÖLYENİN TANIMI:

Türkiye’de yıllardır neden bilim kurgu türünde içerikler üretilemediği atölyenin odak konusu. Özellikle gençler, birbirinden güzel sıra dışı hikâyelere sahipler.  O halde neden sektörün kendilerine fırsat vermediğinden yakıp duruyorlar? Türkiye’de belli türlerin, teknik alt yapı veya toplumsal inandırıcılık gibi kimi açmazlardan dolayı üretilemediği ortada… Fakat tüm bu açmazlar (bir yaratıcı yapımcı eşliğinde, bütün çelişkileri ön görerek tasarlanacak bir proje yaratımıyla) aşılabilir. İmkânsız olmaktan çıkar. KOLEKTİF atölyesi, bunun mümkün olduğunu göstermek üzere tasarlandı.

Yiğit Güralp kurucusu olduğu GGF PICTURES (Gayet Güzel Filmler) dijital platformlarda gösterime girmek üzere “KOLEKTİF”i hazırlıyor. Her bölüm yeni bir öyküyü konu alacak bu yeni projede, ilk sezonu oluşturması düşünülen dört öykü başvurular arasından seçilecek. Atölyedeki katılımcılar yaratıcı yapımcı Güralp’in eşliğinde, bütün çelişkileri ön görerek fikirlerini geliştirecek. Ardından öyküler platforma sunulmaya hazır hale getirilecek. 

Sosyolojik tabanlı bilim-kurgu, distopya ya da gizem temelli bir öykünüz varsa bu atölyeye başvurabilirsiniz. Ardından, hikâyenizin uyarlanmaya uygun olup olmadığı üzerinde Güralp’le birebir görüşmeler yapabilir ve dizinin ilk sezon öykülerinden birine imza atabilirsiniz. (Atölyenin toplam kontenjanı 4 kişiden oluşur, online çalışmalar birebir sürdürülecektir.)

Bu atölyede senaryo okunmaz veya bu atölyeye senaryo gönderilmez çünkü bu bir proje tasarım atölyesi. Güralp'in bakış açısına göre, senaryo aslında prodüksiyona dâhil. Dolayısıyla finanse edilmemiş, başka deyişle çekilip çekilmeyeceği belirsiz olan hiçbir senaryo yazılmaz.

ÖN KOŞULLAR

Atölyeye katılmak için Yiğit Güralp’in iki oturumdan oluşan ve Senaryo Stüdyosu platformunda ücretsiz olarak gerçekleştirdiği “Sinemanın Yeni Yüzyılı” seminerlerine katılmak ön şarttır. 

ATÖLYE DÜZEYİ

Orta ve ileri seviye.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

  • Atölye sürecinde geliştirilecek özgün bir hikâye veya fikir.
  • Bu hikâyenin sosyolojik tabanlı bilim kurgu, distopya ya da gizem öğeleri içermesi.
  • Başvuruda sunulacak hikaye metninin 250 kelimeyi geçmemesi.
  • Atölyenin toplam kontenjanı 4 kişi olup online çalışmalar birebir sürdürülecektir.

AMAÇ

Atölyenin amacı, katılımcıların yasal hak paydaşı olarak kendi özgün bilim-kurgu, distopya ya da gizem temelli öykülerinden Yiğit Güralp’in KOLEKTİF isimli projesinin ilk sezonunun 4 bölümü için hikaye sunmak. 

Türk sinema sanatçısı ve yapımcısı Yiğit Güralp, 25 yılı aşan profesyonel iş hayatına 1993 yılında MUDO A.Ş. çatısı altında başladı. Mağaza yöneticiliğinden, insan kaynakları yöneticiliğine uzanan bu renkli yolculuk sırasında kişisel gelişim alanında dönemin önemli isimlerinden eğitimler aldı.

1999 ve 2005 yılları arasında birbirinden farklı müzik türlerinde eserleri olan pek çok sanatçıya çalıştı. Şebnem Ferah, Athena, Müslüm Gürses, Fatih Erkoç, İzel, Burak Kut, Emel Sayın gibi isimlerin imzasını taşıyan 30’u aşkın albümde görev aldı. Universal Müzik Türkiye’de product manager olarak yer aldığı bu dönem Güralp’e “entertainment” dünyasına dair, evrensel işbirlikleriyle birlikte pazarlamadan medyaya, içerik tasarımından artist ve kriz yönetimine kadar geniş bir alanda pek çok deneyim kazandırdı.

Esas tutkusu olan sinemada her biri büyük prodüksiyonlara sahip, türlerinde öncü filmlerle kendi döneminde ana akım sinemada ses getirmeyi başardı. 2006’da öykü ve senaryosuna imza attığı “Sınav”, 2012’de senaryo yazarlığını üstlendiği “Uzun Hikâye” ve 2017’de yaratıcı yapımcılığını ve senaryo yazarlığını üstlendiği “Ayla” filmleri.

Profesyonelleşme konusunda önemli eksikleri olduğu tartışılan “Türk Sinema Endüstrisi'nin aynı zamanda “Kolektif Bir Organizasyon” olması gerektiği düşünüldüğünde Güralp’in çok genç yaşlarda başladığı kariyerinin ilk yarısının; uluslararası ölçekte büyük organizasyonlar ve geniş tabanlı kurumsallık konusunda ona önemli bir bakış açısı kazandırdığını ve tasarladığı projelerde de başarıya giden yolda da sanatçı kimliğinin yanında tüm bu deneyimlerinin de onu farklı kıldığını görüyoruz.

Gün birinciliklerine imza atan 100 bölümü aşkın TV dizisinin senaryosunda da adına rastladığımız Güralp, 2019’da “GGF Pictures” yani Gayet Güzel Filmler’i kurdu. Böylece sinema ve dijital TV endüstrisine “içerik yaratım ve film yapım stüdyosu” olarak katkıda bulunmayı sürdürüyor. Çeşitli dergi ve medya sitelerinde sinemaya ve hayata dair yazılar da kaleme alan Güralp, “GGF Academy” ile “Sinemanın Yeni Yüzyılı” başlıklı söyleşi zinciri ve “Bilgin Varsa Fikrin Olsun” atölyeleriyle geleceğin sinemacılarına klişeleşmiş ve geçerliliğini yitirmeye yüz tutmuş olandan farklı bakış açıları sunuyor.


Sosyal Medya

  • https://twitter.com/YigitGuralp
  • https://instagram.com/yigitguralp

Filmografi

  • “Sınav” (2006) Öykü, Senaryo.
  • “Uzun Hikaye” (2012) Senaryo.
  • “Ayla” (2017) Yaratıcı Yapımcı, Senaryo.