Politik ve kara mizah esintili stand-up gösterisiyle ilgi toplayan komedyen Deniz Göktaş, “Neden stand-up atölyesi olmaz?” sorusu üzerinden, metinden sahneye kadarki sürece dair kişisel fikirlerini paylaşıyor.
ATÖLYENİN TANIMI:
Deniz Göktaş, 2 saatlik tek oturum olarak canlı video konferans olarak gerçekleşecek “Neden Stand Up Atölyesi Olmaz?” atölyesinin, ilk bölümünde aşağıdaki başlıkların etrafında kendi deneyimlerini anlatacak.
- Komedi matematiği ve temel terimler: Bir şaka nasıl yazılır?
- Persona ve ortak referanslar: Seyirci ile nasıl bir ilişki kurulabilir?
- Öznel bakış açısı: Neden öğretilebilir/öğrenilebilir bir alan değil?
- Yerellik: Amerika’dan ithal (özenti) bir format mı? Geleneksel güldürü ile ortaklaştığı ve ayrıştığı noktalar neler? Meddahlık ile farkı nedir?
- “Ofansif” mizah: Her şeyin şakası olur mu?
İkinci bölüm ise katılımcıların soruları ve -dilerlerse- paylaşacakları şaka örnekleri üzerinden interaktif sohbet olarak gerçekleşecek.
AMAÇ
Katılımcıların komedi matematiği ve temel terimleri hakkında içgörü sahibi olması amaçlanmaktadır.
1994 Ankara doğumlu. 2018 yılında ODTÜ Psikoloji bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Kadir Has Üniversitesinde Sinema ve Televizyon yüksek lisans programına başladı.
Tek kişilik gösterisi ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Eskişehir’de sahneye çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Aynı zamanda Uykusuz Dergisi’nde yazıyor ve “Deniz Göktaş’a Ayıracak Vaktim Yok” adlı bir podcast serisi var.