Yiğit Güralp Sinemanın Yeni Yüzyılı

Sinemanın Yeni Yüzyılı

Yiğit Güralp
Kategori Sponsorlu Atölyeler
Kategori
  • Atölye Hakkında Bilgiler
  • Yiğit Güralp Kimdir?

Yiğit Güralp’in Senaryo Stüdyosu açıldığı günden bu yana 3 kez gerçekleştirdiği ve 250 kişiye ulaştığı seminer, kısa bir yaz tatiline girdi. 2021 sonbaharından itibaren yine her ay sizlerle buluşmaya devam edecek. Ekim ayı itibariyle duyurularımızı takip edin. Sonbaharda yeniden görüşmek üzere...

İçerik yaratmak üzere yola çıkan herkesin, adım attığı dünyayı tanımak için katılması gereken “Sinemanın Yeni Yüzyılı” seminerinde "Sınav" ve "Ayla" gibi 'Ana Akım Sinema'da yeni alanlar açmış filmlerin yaratıcısı Yiğit Güralp, sinema sektörünün dününü ve bugününü masaya yatırıyor; tecrübelerinden yola çıkarak genç sinemacılara önerilerde bulunuyor.

ATÖLYENİN TANIMI:

"Sınav" ve "Ayla" gibi kendi döneminde 'Ana Akım Sinema'da yeni alanlar açmış filmlerin yaratıcısı Yiğit Güralp, sinemanın bu ikinci ve yeni yüzyılında; endüstrileşmenin başladığı ilk yüzyılda kemikleşmiş fakat bugün doğruluğu tartışılır hale gelen tüm çelişkileri masaya yatırıyor.

Sinemada kavramlar ve endüstride departmanlar ile ilgili detaylardan söz eden Güralp; bir türlü sektörleşemeyen sinema sektörüyle ilgili tespitlerini paylaşırken yaratıcı, yapımcı ve senarist kimliğiyle bir proje fikrinin ana rahmine düştüğü andan, seyirciyle buluştuğu döneme ve sonrasına kadar yaşanan süreçte, tecrübelerinden yola çıkarak genç sinemacıların tüm bu yolculuğu en az hatayla kat edebilmeleri için önerilerde bulunuyor.

Canlı video konferans şeklinde iki oturumdan oluşan “Sinemanın Yeni Yüzyılı” söyleşisinin ikinci oturumunun alt başlığı ise “Fikrin Varsa Bilgin Olsun”.

Bir fikrin ve hayalin ancak bilgi üzerine kurulup inşâ edebileceğinin altını çizen Güralp, bir proje geliştirirken ayaklarının yere basması gereken konularda bakış açıları öneriyor. Söyleşi sonrasında, katılımcıların yazılı olarak sunacağı fikirlerin bugünün koşullarında ne ölçüde uygulanabilir ve gerçekçi olduğu konusunda değerlendirmeler yapan Güralp, projeleri katılımcılarla birlikte geliştirerek, yapımcı ve yatırımcılara sunulabilecek bir iş birliğinin kapılarını açıyor.

ÖN KOŞULLAR

Atölyeye katılım için bir ön koşul aranmamaktadır.

ATÖLYE DÜZEYİ

Her seviyeden katılımcı için uygundur.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

  • Kontenjan sınırlıdır. 
  • Yiğit Güralp'in Kolektif isimli atölyesine katılım için, öncesinde bu seminere katılmış olmak ön koşuldur. 
  • Ücretsiz bir atölye olduğu için herhangi bir ödeme yapmanız gerekmeyecektir.

AMAÇ

Atölyede katılımcıların sinema endüstrisini tanıyarak daha donanımlı hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Türk Sinema sanatçısı ve yapımcısı Yiğit Güralp, 25 yılı aşan profesyonel iş hayatına; 1993 yılında MUDO A.Ş. çatısı altında mağaza yöneticiliğinden, insan kaynakları yöneticiliğine uzanan renkli bir yolculukla başladı. Burada, kişisel gelişim alanında dönemin önemli isimlerinden eğitimler aldı.

1999 ve 2005 yılları arasında, içlerinde Şebnem Ferah, Athena, Müslüm Gürses, Fatih Erkoç, İzel, Burak Kut, Emel Sayın gibi birbirinden farklı müzik türlerinden pek çok ismin 30’u aşkın albümünde görev aldı. Universal Müzik Türkiye’de “Product Manager” olarak yer aldığı bu dönem Güralp’e; “Entertainment Dünyası"na dair, evrensel işbirlikleri ile birlikte pazarlamadan, medyaya, içerik tasarımından, artist ve kriz yönetimine kadar geniş bir alanda pek çok deneyim kazandırdı.

Esas tutkusu olan sinemada; 2006’da Öykü ve Senaryosuna imza attığı “Sınav”, 2012’de Senaryo Yazarlığını üstlendiği “Uzun Hikaye” ve 2017’de Yaratıcı Yapımcılığını ve Senaryo Yazarlığını üstlendiği “Ayla” filmleri, kendi döneminde ana akım sinemada ses getiren, her biri büyük prodüksiyonlara sahip, türlerinde öncü filmler oldu.

Profesyonelleşme konusunda önemli eksikleri olduğu tartışılan “Türk Sinema Endüstrisi"nin aynı zamanda “Kolektif Bir Organizasyon” olması gerektiği düşünüldüğünde Güralp’in çok genç yaşlarda başladığı kariyerinin ilk yarısının; uluslararası ölçekte büyük organizasyonlar ve geniş tabanlı kurumsallık konusunda ona önemli bir bakış açısı kazandırdığını ve tasarladığı projelerde de başarıya giden yolda da sanatçı kimliğinin yanında tüm bu deneyimlerinin de\r\nonu farklı kıldığını görüyoruz.

Gün birinciliklerine imza atan 100 bölümü aşkın TV dizisinin senaryosunda da adına rastladığımız Güralp, 2019’da kurduğu “GGF Pictures” (Gayet Güzel Filmler) ile Sinema ve Dijital TV endüstrisine “İçerik Yaratım ve Film Yapım Stüdyosu” olarak katkıda bulunmayı sürdürüyor. Çeşitli dergi ve medya sitelerinde sinemaya ve hayata dair yazılar da kaleme alan Güralp, “GGF Academy” ile birlikte “Sinemanın Yeni Yüzyılı” başlıklı söyleşi zinciri ve “Bilgin Varsa Fikrin Olsun” atölyeleriyle geleceğin sinemacılarına klişeleşmiş ve geçerliliğini yitirmeye yüz tutmuş olandan farklı bakış açıları sunuyor.

Sosyal Medya

  • https://twitter.com/YigitGuralp
  • https://instagram.com/yigitguralp

Filmografi

  • “Sınav” (2006) Öykü, Senaryo.
  • “Uzun Hikaye” (2012) Senaryo.
  • “Ayla” (2017) Yaratıcı Yapımcı, Senaryo.